Skip to Content

I. PRAVILA I UVJETI SUDJELOVANJA

Ovaj događaj ni na koji način nije povezan s Instagramom i ni na koji način ga Facebook ili Instagram ne podržavaju, nadziru ili prate. Henkel AG & Co. KGaA, Henkelstraße 67, 40589 Düsseldorf (u nastavku "Henkel"), a ne Facebook ili Instagram, primatelj je informacija koje ste dali. Sva pitanja, komentare i pritužbe uputite Henkelu, a ne Facebooku ili Instagramu.

Ako se uključite i sudjelujete na natjecanju na Instagramu ili Facebooku, Facebook ili Instagram može izravno prikupljati vaše osobne podatke (npr. IP adresu i ID kolačića) i koristiti ih u svrhe Facebooka ili Instagrama. To se također može dogoditi u SAD-u. Nismo odgovorni za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, što također može uključivati postavljanje kolačića ili Instagrama. Više informacija o preciznim postupcima obrade podataka, razdobljima zadržavanja i svrhama obrade možete pronaći izravno na Instagramu, a ugovor o zaštiti podataka tvrtke Facebook, Inc. možete preuzeti ovdje.

 1. Proces i provedba natječaja

Domaćin natjecanja je Henkel AG & Co. KGaA, Henkelstraße 67, 40589 Düsseldorf (u nastavku "Henkel").

 • Online-natjecanje će se održati od 15. listopada 2022. do 30. studenog 2022. u 23.59 sati.
 • Za sudjelovanje u online natjecanju, sudionici moraju poslati svoju sliku STMNT frizure koju su sami izradili i kreirali s proizvodima STMNT Grooming Goods. Sudionici moraju koristiti oznake #STMNT @stmntgrooming.
 • Kanali sudjelovanja su web stranica kampanje i Instagram s #STMNTxDefer.
 • Nagrade za online sudjelovanje:
  • Pobjednik:
   • Originalno umjetničko djelo Alexa Kizua poznatog i kao Artist Defer za STMNT Artist Edition 2022. koje je otisnuto na All-in-One-Cleanseru i bogati poklon paket proizvoda.
  • Druga i treća nagrada:
   • Bogati poklon paket proizvoda
  • Lokalna nagrada (ako je dostupna):
 • Pobjednika će odabrati naša tri kreatora, a čine ih Sofia Justine Pok (Sofie Staygold), Julius Tanedo (Julius Ceasar) i Miguel Gutierrez (Nomad Barber) te umjetnik Alex Kizu (Artist Defer).
 • Dobitnik će biti obaviješten putem Instagram poruke.
   

2. Podobnost za sudjelovanje

Sve fizičke osobe koje imaju najmanje 18 godina i imaju prebivalište u SAD-u, Argentini, Austriji, Brazilu, Kanadi, Hrvatskoj, Kolumbiji, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Meksiku, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Španjolskoj , Švicarska ili Ujedinjeno Kraljevstvo pristali su na uvjete i odredbe sudjelovanja te su na Instagramu objavili sliku ili video STMNT frizure koju su sami kreirali uz #STMNTxDefer i označili @stmntgrooming.

Kako bi žiri mogao vidjeti slike na Instagram računu sudionika, postavke privatnosti Instagram računa moraju biti postavljene na "javno".

Za sudjelovanje u nagradnoj igri svi dostavljeni osobni podaci moraju biti valjani i istiniti. Svaki sudionik može sudjelovati samo u svoje ime. Zaposlenici agencije za podršku, Henkela i povezanih društava, kao ni njihovi uzdržavanici, nemaju pravo sudjelovanja.

3. Suglasnost prikazanih osoba / Odgovornost

Sudionik mora dobiti prethodnu izričitu suglasnost svake osobe prikazane na bilo kojoj poslanoj slici i/ili videozapisu da pristaje da se te slike i/ili videozapisi predaju kao dio natjecanja i objave na internetu (web stranicama i kanalima društvenih medija) . Sudionik jamči i odgovoran je za osiguravanje da sve poslane slike i/ili videozapisi nemaju prava trećih strana.

4. Isključenje određenih osoba

U slučaju da sudionik prekrši odredbe i uvjete sudjelovanja, Henkel zadržava pravo isključiti tog sudionika iz natjecanja. Sudionici koji koriste nelegitimna sredstva ili na drugi način stvaraju umjetnu prednost manipulativnim postupcima također će biti isključeni. U takvim slučajevima Henkel može čak opozvati i zahtijevati povrat bilo koje nagrade.

5. Prijevremeni završetak natjecanja

Henkel zadržava pravo stopirati ili prekinuti natjecanje u bilo kojem trenutku bez prethodnog upozorenja. Konkretno, Henkel će iskoristiti ovo pravo ako se zbog tehničkih (npr. virus u računalnom sustavu, manipulacija ili pogreška u hardveru ili softveru) ili pravnih razloga ne može zajamčiti ispravno provođenje natječaja.

U mjeri u kojoj je takav raskid uzrokovan ponašanjem sudionika, Henkel može od te osobe zahtijevati naknadu za nastalu štetu.

6. Nagrada i dobitnik nagrade

Henkel će dobitnike nagrada obavijestiti putem izravne poruke na Instagramu. Ako pobjednik ne odgovori na poruku u roku od četrnaest (14) dana nakon što ga je Henkel obavijestio, tada će pobjednikova nagrada biti izgubljena, a Henkel će imati pravo slobodno izabrati pobjednika među sudionicima.

Nagrade se moraju iskoristiti između siječnja 2023. i ožujka 2023. Ako se ne iskoriste u gore navedenom roku, svi kuponi istječu. Po sudioniku se može iskoristiti samo jedna nagrada, za koju ne postoji gotovinska alternativa. Potraživanja nagrada ne mogu se prenositi na druge. Henkel zadržava pravo zamjene nagrade drugom nagradom slične vrijednosti u slučaju da originalna ponuđena nagrada nije dostupna.

7. Odgovornost

Henkel ne prihvaća odgovornost za unose izgubljene zbog tehničke greške. Dokaz o ulasku nije automatski i dokaz o primitku.

Dodjelom nagrade Henkel je oslobođen svih daljnjih obveza. Henkel nije odgovoran za gubitak ili štetu do koje bi moglo doći tijekom korištenja nagrade. Henkel ne preuzima nikakvu odgovornost za nesolventnost treće strane koja daje nagradu i proizašle posljedice za provedbu natjecanja i dodjelu nagrade. Sve pritužbe treba uputiti trećoj strani koja daje nagradu.

Henkel je odgovoran samo za materijalne i pravne nedostatke u slučaju zlonamjerne namjere ili nemara.

Henkel nije odgovoran za štete uzrokovane pogreškama, kašnjenjima ili prekidima u prijenosu, greškama u tehničkim uređajima i uslugama, netočnim sadržajima, gubitkom ili brisanjem podataka, virusima ili bilo čim drugim što može nastati tijekom sudjelovanja u natjecanju.

Ograničenja odgovornosti prestaju vrijediti ako je štetu prouzročio Henkel (njegovi organi, zaposlenici ili podizvođači) zlom namjerom ili nemarom, ili ako je prouzročena ugovornom obvezom.

Ne postoji odgovornost za pojedince koji su isključeni u skladu sa stavkom 4.

8. Ostalo

Ne postoji pravo žalbe. Uvjeti sudjelovanja i cjelokupni pravni odnos između sudionika i Henkela podliježu isključivo zakonima Savezne Republike Njemačke. Ako pojedine odredbe u uvjetima i odredbama sudjelovanja budu ili postanu nevažeće, valjanost preostalih odredbi neće utjecati. Henkel može izmijeniti uvjete i odredbe sudjelovanja u bilo kojem trenutku bez prethodnog upozorenja.

II. Ugovor o zaštiti podataka za sudjelovanje u natječaju

Kako bi primili nagradu, pobjednik(ci) mora dostaviti sljedeće osobne podatke: ime, e-mail adresu, adresu i državu. Ne postoji pravo na registraciju.

Henkel će prikupiti i koristiti podatke koje dostavi sudionik(ici) kao dio potrebnog procesa za osiguravanje nagrade i provođenje izvlačenja.

Henkel neće proslijediti podatke sudionika bilo kojoj trećoj strani osim za distribuciju nagrada ili za provođenje nagradne igre.

Obrada i korištenje vaših podataka sudionika temelji se na zakonskim odredbama koje opravdavaju te radnje s obrazloženjem da je obrada nužna za provođenje nagradne igre.

Osobni podaci koristit će se samo za online natjecanje i trajanje online natjecanja te za isporuku nagrade te će se izbrisati u roku od šest (6) mjeseci od završetka online natjecanja.

Sudionik u svakom trenutku može ostvariti pravo pristupa svojim podacima. Uz to, pod uvjetom da su ispunjeni odgovarajući zahtjevi, sudionik može ostvariti sljedeća prava:

 • Pravo na ispravak
 • Pravo na brisanje
 • Pravo na ograničenje obrade
 • Pravo na podnošenje pritužbe nadležnom tijelu za nadzor zaštite podataka
 • Pravo na prenosivost podataka

Pravo na prigovor Sudionika U slučaju aktivnosti obrade vaših osobnih podataka koje se provode na temelju legitimnog interesa Henkela, imate pravo uložiti prigovor protiv takve obrade vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku iz razloga koji proizlaze iz vaše specifične situacije. Henkel će zaustaviti tu obradu osim ako Henkel ne može dokazati važne razloge za obradu koji zaslužuju zaštitu koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodama ili ako obrada služi za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu od pravnih zahtjeva.

U tim slučajevima, ili ako sudionik ima bilo kakva druga pitanja ili želje u vezi s njegovim osobnim podacima, pošaljite e-mail ili pismo Henkelovom službeniku za zaštitu podataka, g. Franku Liebichu, Henkel AG & Co. KGaA, Henkelstrasse 67, D 40191 Düsseldorf, Njemačka (E-pošta: Datenschutz@henkel.com). Ključna riječ: Natjecanje #STMNTxDefer