Skip to Content

PRIČAJTE PRIČU

Već ste upoznati s praksom. Sada je vrijeme da uspostavite dosljedan i profesionalan pristup pri opisivanju svog svakodnevnog zanata. Ovaj će vam pojmovnik poboljšati riječnik i cjelokupnu stručnost pomoću sveobuhvatne A-Z liste frizerske terminologije.

A

PRIRODNO SUPER TEKSTURIRANA KOSA - SAVRŠENO STVARANJE OBLIKA.

Afro-karipska kosa vidljivo je posebna - za oblikovanje joj je potreban profesionalni skup vještina i više tehnika. Šišanje Afro kose je poput kiparstva 3D umjetničkog djela. Ravnoteža je izuzetno važna, kao i razumijevanje težine i gustoće kose. Klasični okrugli Afro razvio se tijekom pokreta Flower Power.

B

STRUČNJACI KORISTE DVA RAZLIČITA TIPA MAŠINICA KAKO BI STVORILI MEKU I TANKU ZAMAGLJENOST.

#nofilter: ovo je tehnika inspirirana velikom upotrebom filtara na Facebooku i Instagramu. Da bi postigli mutni, filtrirani efekt, vješti barberi razvili su ovu specifičnu umjetnost koristeći dva različita alata za šišanje kako bi stvorili zamagljeni izgled unutar Fadea. Ključno je koristiti mašinice za šišanje koje se razlikuju u kutu šišanja i također u veličini oštrice. Odstupanje stvara besprijekorno stapanje.

DIY-INSPIRIRAN NAČIN ŠIŠANJA KORIŠTENJEM MAŠINICA

Inspirirani renesansom Clipper je stvorio frizure i DIY mentalitet kako bi ih pokušao stvoriti kod kuće. Snažna modna izjava. Savjet stručnjaka: Stvorite dobro uravnotežene osnove. Neka šišanje bude kraće sa strane, a malo duže na vrhu. Držite bočne strane iznad područja sljepoočnica. Upotrijebite kut od 90 ° kako biste pohvalili strukturu kosti i zadržali ošišani muški oblik. Koristite profesionalni trimer za oblikovanje konture šišanja. Možda je nadahnut DIY-om, ali treba ga napraviti profesionalac.

C

ELEKTRIČNI ALAT ZA IZVOĐENJE NAJMODERNIJIH BARBERSKIH LOOKOVA. DOZVOLJAVA MIJENJANJE DUŽINA I POSTAVKE OŠTRICA ZA INDIVIDUALNO ŠIŠANJE KOSE.

Osnovni alat u svakom barberskom toolkitu. Prvo ga je razvio Leo Wahl 1920. godine, na tržištu je sada dostupan ogroman izbor mašinica. Vaš osobni ukus i postavke rukovanja utjecat će na klijente koje odaberete. Bilo da je riječ o jednostavnom rješenju ili visoko specijaliziranom, s kabelom ili bez njega, metalu ili koži, izbor je na vama.

D

Mnogi se klasični grooming i barberski stilovi u svom dizajnu u velikoj mjeri oslanjaju na snažnu definiciju linija i kontura. Na primjer, klasično šišanje sa suženim blijeđenjem stvaraju definiciju oko područja potiljka za oštar završetak.

U SUVREMENOM SVIJETU GROOMINGA NIJE SVE O FADESIMA. DANAS BARBER TREBA CJELOVIT REPERTOAR TEHNIKA KAKO BI STVORIO MUŠKE STILOVE ČAK I NA DULJOJ KOSI.

Znati kako se ošišati, oblikovati i tretirati dulju kosu pomaže na mnogo načina. Razmislite o dužim bradama. Čak i osnovne vještine feniranja mogu se usavršiti tijekom rada s dugom kosom. Savjet stručnjaka: Tehnika četvrtastog naglašavanja idealna je za postizanje moderne suvremene izjave o dugoj kosi.

E

X

Iako postoji trend stvaranja vrlo snažnog razdjeljka unutar frizure, u posljednje vrijeme ‘razdjeljivanje bez napora’ raste. Ova tehnika osigurava da se osoba koja nosi kroj ne mora posvetiti jednom razdjeljku i može pustiti da joj kosa slobodno teče s jedne na drugu stranu.

F

GRADUACIJA "FROM ZERO TO HERO". OBAVEZNA TEHNIKA U SUVREMENOM SVIJETU GROOMINGA.

Ključ blijeđenja je neprimjetno graduirana teška linija koja je postavljena na visinu po mjeri. Fade ima mnogo varijacija i temeljna je tehnika koju treba imati na svom repertoaru. Kad se savlada, može se primijeniti na Low Fades, High Fades, Skin Fades, Razor Fades (pomoću oštrice za stvaranje oštrine) i Curly Fades. Linija može pratiti oblik glave ili biti vodoravno oblikovan. Svladajte blijeđenje i postat ćete stručnjak za preciznost reza.

STVORITE TOČKU FOKUSA U FRIZURI KLIJENTA, INDIVIDUALNI BESPOKE DETALJI KOJI UPADAJU U OČI

Nastojte stvoriti privlačan izgled i pobrinite se da vaš klijent može stati ispred fotografa kada odlazi. Naglasite perimetar, dodajte detalje bradi, obrvama ili stražnjem dijelu glave - stvorite posebno područje pažnje. Upotrijebite svoj pametni telefon za pregled kroz leću, zumiranje kako biste pronašli žarišnu točku.

G

KLJUČ ZA SVE FADOVE I TAPERE JE VRLO PRECIZNA TEHNIKA ŠIŠANJA ZA STVARANJE VOLUMENA.

Ključna tehnika za stvaranje njegovanih frizura na temelju preciznosti, discipline i stava. Graduacija se u ovom slučaju koristi za stvaranje prijelaza od kratke kose u perimetru, polako povećavajući volumen i duljinu radeći prema gore. Vrhunska tehnika kojom ćete ovladati kako biste postali heroj svog zanata. Preciznost i strukturirani pristup pomoći će stvoriti rezultate koji klijente ostavljaju u čudu.

H

LINIJA OD SEKCIJE DO SEKCIJA NA NAJŠIREM DIJELU GLAVE.

Pravi položaj za Horseshoe Section ovisi o strukturi kostiju, teksturi i gustoći kose i čvrstoj ideji o konceptu koji će se stvoriti. Ovaj sekcija obično se koristi u današnjem groomingu. Obično sjedi na najširem dijelu glave, nalik U-obliku potkove, području gdje se šešir oslanja zbog opsega i širine glave.

I

X

Inspirirana polaznicima Sveučilišta Ivy League, ova frizura potječe iz Sjedinjenih Država. To je vrsta šišanja gdje je kosa na prednjoj strani glave dovoljno duga da se stilizira bočnim dijelom. Kruna i stranice su kratko odrezane.

J

Još jedan američki klasik je Jheri Curl; trajna frizura s valovima koja je bila popularna među Afroamerikancima tijekom 80-ih i ranih 90-ih. Ovu je frizuru izumio frizer Jheri Redding i nositelju daje sjajni, labavi uvijen izgled.

K

X

Uz STMNT Grooming Goods, svaki barber treba i svoje osnovne potrepštine. Izvrsni set šišača s raznim štitnicima ključan je; upotpunjeno češljevima različite širine i škarama dobre kvalitete, jer će za neke stilove trebati škare preko češlja.

L

SUPER PRECIZNI NAČIN ZAVRŠNOG DODIRA FRIZERA, PRVI KORIŠTENJEM TRIMERA, A ONDA OŠTRICOM ZA STVARANJE KRAJNJEG RUBA.

Oštri rubovi i jasna postava pokazuju razinu umjetničke izrade i kvalitete rada. Ravnoteža i oštrina oko rubova ističu ovu istaknutu dvodimenzionalnu geometriju. Savjet stručnjaka: Na obod dodajte potisak STMNT hairspraya, a zatim utrljajte malo talka u dlanove ruku, umočite u njega trimer prije nego što obrubite te oštre obrise. Bijeli prah dodaje dodatni kontrast koji izgleda izvanredno. Na ovaj način stvarate najoštrije obrise koji se mogu zamisliti.

M

Poznat kao frizura "posao sprijeda, zabava straga", Mullet je nosilo mnoštvo umjetnika. Posljednjih godina vratio se. Danas klasični frizerski stilovi kombiniraju mullet s bočnim blijeđenjem.

N

KRAJNJA FUZIJA BARBERSTVA I FRIZERSTVA - VODIČ IZA STMNT-A

Opisujući evoluciju barberstva. U Nu Skoolu zanatu i frizerskoj umjetnosti kombiniraju se s tradicionalnim rezovima iz brijačnica. Miješanje klasičnih stilova s naprednim šišanjem kako bi se zadovoljile potrebe modernog kupca za njegu. Izgledi se stvaraju pomoću svih vrsta alata i proizvoda, s razumijevanjem frizerstva koje donosi rezultate da bi se uistinu napravio statement.

O

DEFINICIJA KLASIČNOG BARBERSTVA INSPIRIRANOG FRIZURAMA OD 1920-IH DO 1950-IH.

Još kad je brijačnica bila središte zajednice u gradu. Oblici i forme nadahnuti periodom od 1920-ih do 1950-ih, kada su frizure razlikovale prihod ili status. Bankar je imao drugačiju frizuru u odnosu na radnika - što je imao veći status, to su imali dužu kosu, mogli su si priuštiti da svakog tjedna vide svog brijača kako bi ga uredili i obrijali. Danas se Old School jednostavno spušta na razinu mode - nošenje trodijelnog odijela s blijedim brijačem apsolutno je u modi.

P

LINIJA NA GLAVI NAČINJENA DIJELJENJEM KOSE ČEŠLJEM.

Razdjeljak je osnovna vještina za savladavanje, čvrst obrazac secioniranja ključan je za izvođenje tehničke, statement frizure. Tradicionalno se češlja za gladak izgled ili se češlja na kraju. Posljednjih godina postalo je popularno stvarati žarišnu točku stvaranjem obrijanog razdjeljka. Razdjeljak se razlikuju po duljini, kutu i širini. Uvijek budite precizni.

Q

X

Quiff je izvorno bila reakcija na stroge kratke frizure za muškarce popularne tijekom rata. To je frizura koja kombinira pompadour iz 1950-ih, flattop iz 1950-ih, a ponekad i mohawk.

R

BRITVA JE JEDINSTVENI ALAT ZA STILIZIRANJE KOJI SE MOŽE KORISTITI DODATNO UZ TRADICIONALNI REZ ŠKARAMA

Rezovi britvom su za stvaranje jednostavnijeg, mudrijeg izgleda. Sve je u stvaranju vrlo laganih dijelova kose koji će praktički plutati. Ovo stvara vrlo rock n ’roll look koji pruža dojam bezbrižnosti.

S

X

Metoda groominga koja je postala klasik - to nije šišanje samo po sebi već način oblikovanja kose. Potrebna je jaka pomada kako bi kosa bila odmaknuta od lica, ali ovaj se izgled može oblikovati bez obzira na duljinu kose.

T

X

Iako je trim nešto što je poznato frizerima, trim u frizerskom smislu može uključivati obnavljanje bočnog fade stila. Frizure koje započinju fade tehnikom rezultiraju brzim rastom kose. Kod ostalih tehnika šišanja, poput pompadoura, redovito se podrezuje samo vrh.

U

X

Ova frizura popularna je od 1910-ih i još uvijek stječe popularnost. Izgled je poznat po snažnom prekidu veze između znatno dužeg vrha i vrlo kratkih stranica, bez ikakvog blijeđenja.

V

Ovaj se izraz odnosi na određeni oblik izrezan oko zatiljka - prirodne ili četvrtaste konture linije kose zamjenjuju se V-oblikom. Ovaj se stil ponekad kombinira s šišanjem Ivy League.

W

X

Kao što i samo ime govori, ovo je područje u šišanju koje ima najveću težinu. Na ovom se području može konvergirati više slojeva, ili ako nema prisutnih slojeva, kosa se ošiša da lagano pada; stvarajući težinu u tom određenom području. U klasičnom barberstvu weight line ostaje na vrhu glave.

Z

Zero fade je jedno od najkraćih mogućih šišanja; kosa se ošiša na najmanju moguću dužinu. Obično još uvijek postoji lagana sjena, tako da to nije potpuno čist obrijani izgled. Za razliku od skin fade, ovaj stil ostavlja vidljive ostatke kose.

#MAKEYOURSTMNT
EDUKACIJA