Skip to Content

STMNT X DEFER

DOK NASTAVLJAMO OBLIKOVATI MARKU SA SVRHOM, STMNT CREATORS UDRUŽILI SU SNAGE S CIJENJENIM UMJETNIKOM DEFEROM KAKO BI VAM DONIJELI NEŠTO DOISTA IZNIMNO…

O DEFERU

Defer (@deferk2s) dolazi iz LA-a; cijenjeni umjetnik i sastavni dio ulične umjetničke scene Los Angelesa od sredine 1980-ih.

Njegov rad odmah je prepoznatljiv s prepoznatljivim izražajnim stilom koji briše granice između grafita, tipografije i likovne umjetnosti. Defer je jedan od najutjecajnijih kreatora u igri.

Njegova umjetnost krasila je Nike i Beats by Dre (da spomenemo samo neke). To je suprotstavljanje svjetla i tame. Monokromatski i u boji. Od pažljivog ponavljanja do gotovo nekontrolirane prirode frenetičnih struktura. Za Defera, prošla iskustva – slojevi života – odražavaju se u njegovim slikama.

On ga opisuje kao oblik duhovnog jezika koji teče kroz svaki medij; višestruki potezi vrlo detaljnog linijskog rada sa skrivenim dubinama iza scenarija. Fluidnost slova kreće se organski dok se spajaju hibridi mnogih stilova, kao što su oštre kutne linije uparene s kićenim pisanjem.

Ponosni smo na suradnju s tako inspirativnim individualizmom; predstavljajući Deferov ekskluzivni dizajn inspiriran STMNT-om na ograničenom izdanju našeg All-in-One Cleanser (300 ml).

“ISKRENO SE IZRAŽAVAM KROZ SVOJ RAD. NEKA NADAHNE DRUGE NA STVARANJE I IZRAŽAVANJE.”

– Defer.

KREATIVNI PROCES

Cijenjeni umjetnik, Defer (@deferk2s) dijeli svoja razmišljanja i postupak o dizajniranju motiva ograničenog izdanja za naš STMNT All-in-One Cleanser (300 ml) koji je nastao u suradnji s našim izdanjem Artist Edition 2022.

“Proces stvaranja ovog umjetničkog djela za STMNT bio je prvo pronaći način da iskreno izrazim svoje umjetničko djelo. Drugo, bilo je osigurati da bude predstavljeno na pravi način.” – Defer.

Prilikom izrade STMNT dizajna po mjeri Defer je želio ostati vjeran svom prepoznatljivom kaligrafskom stilu dok istovremeno ponavlja motive u duhu našeg brenda; kreira dizajn koji daje blod statement.

U skladu sa svojim stilom Defer je započeo s oblicima slova gdje je fokus na ime brenda 'STMNT' kao tipografija – prije nego što je, kako Defer opisuje bude apstraktno "izbrisano". To se ponavlja kroz cijeli komad s kitnjastim dizajnom koji dolazi u igru; ručno oslikana u originalnom stilu kako bi kreirao doista jedinstveno umjetničko djelo. Za Defera namjerno korištenje zlatne boje predstavlja "višu razinu razumijevanja i prosvjetljenja u metafizičkom smislu."

Ovdje, kao i u svim njegovim umjetničkim djelima Deferu je bilo važno postići uzvišeno stanje izražaja, predstavljajući veličinu i estetski i duhovno.

 “OSJEĆAM SE KAO DA SAM POSUDA KOJA IZRAŽAVA MOJ NAJDUBLJI DUH...VOLIM SLIKATI NAJJEDNOSTAVNIJIM ALATIMA, KISTOVIMA, BOJOM I VODOM.”

– Defer.

#MAKEYOURSTMNT
EDUKACIJA